Příběh
V roce 2000 si Bernard a jeho otec Robert objednali knihu o domácí destilaci a začali pátrat po výrobě „dobrého“ rumu. Robertův otec, dědeček René Michel d’Offay, zakořenil zájem svých vnoučat o výrobu rumu díky jeho vlastnímu úsilí při výrobě místní kreolské speciality Rum Arrangé. Rum Arrangé, inspirovaný tím, jak námořníci uchovávali ovoce a koření v alkoholu, byl vyroben macerací listů, ovoce, semen, kůry a dalších přísad po dobu až šesti měsíců, poté se užíval jako digestiv nebo slazený sirupem z třtinového cukru.
S omezeným přístupem ke konvenčním destilačním částem využili Bernard a jeho otec svůj vlastní bazén na zahradě jako provizorní chladicí věž pro svůj provizorní kondenzátor, odešli do místního supermarketu nakoupit droždí a rafinovaný cukr a začali experimentovat.
Přidal se k nim Bernardův starší bratr Richard a po více než ročním testování – jehož výsledkem byly jak skutečně pochybné, tak i poněkud pozoruhodné zkušební rumy – v únoru 2002 oficiálně otevřeli Trois Frères Distillery na Seychelách. Brzy poté destilovali a dodali svou vůbec první objednávku tmavého rumu Takamaka.
V průběhu let Richard a Bernard zdokonalili své řemeslo prostřednictvím vlastního smyslu pro zvědavost a objevování, ale také prostřednictvím omezení a křivek, které jdou ruku v ruce s odlehlostí Seychel. Ovlivnilo to, jak míchají a stárnou svůj rum, vytvořilo to roli, kterou hrají ve své komunitě, a formovalo to, kým jsou dnes jako lidé a jako výrobci rumu.