Před více než 300 lety bylo běžné, že lékaři destilovali bylinné léky pomocí měděných destilačních přístrojů a využívali sílu přírody a alchymie k řešení lékařských neduhů. V roce 1651 jeden takový lékař, John French, publikoval Umění destilace, dokumentující tyto nealkoholické recepty. Ve stejné době začala rodina v Lincolnshire farmařit a ručně vysévat semena pomocí košů zvaných „seedlips“. O staletí později Ben Branson narazil na recepty Johna Frenche. Jako dráteník byl inspirován ke koupi malého měděného destilačního přístroje a experimentoval s destilací bylin pěstovaných na jeho zahradě doma. Po několika měsících si Ben při stolování v luxusní londýnské restauraci objednal nealkoholický koktejl. K jeho zděšení mu byl naservírován růžový sladký nápoj, který se neslučoval s jídlem ani s atmosférou. A tak začaly dva pečlivé roky zdokonalování první nealkoholické lihoviny na světě – spojující Benovo farmářské dědictví, lásku k přírodě a designu a naplňování potřeby sofistikované nealkoholické varianty.