Výroba Tanqueray Ginu sahá až do roku 1830, kdy Charles Tanqueray založil The Bloonsbury Distillery v Londýně. Charles Tanqueray experimentoval s výrobou ginu, až vznikl výsledný gin, který si svou chuť zachoval dodnes. Postupně se firma začala díky oblíbenosti svých výrobků rozvíjet, vyráběla různé druhy ochucených ginů. Od roku 1948 se Tanqueray Gin stačí do typických láhví s rodinnou pečetí. Největší rozvoj společnosti přišel v padesátých a šedesátých letech, když se gin dostal na americký trh. Tanqueray gin například v malé restauraci Buena Vista v San Franciscu popíjel i Frank Sinatra spolu s dalšími kolegy z branže.
Bombay
Bombay Sapphire je destilován naprosto unikátním procesem, jaký se užívá už jen ve čtyřech výrobnách na světě. Na rozdíl od ostatních ginů, které jsou destilovány společně s bylinkovými ingrediencemi, Bombay Sapphire je destilován čistý bez příměsí. Aby získal svou unikátní chuť a vůni, lihovina prochází zjednodušeně řečeno bylinkovou párou. Tento postup umožňuje, že veškeré aroma je plně absorbováno. Výsledkem je naprostá chuťová senzace.
Whitley Neill
jalovec, citrusy, exotické koření
Xoriguer
Autentická tradice v láhvi. Gin Xoriguer je pravděpodobně nejstarším ginem vyráběným ve Středomoří. Dodnes se připravuje podle originální receptury a postupů z 18. století, díky čemuž se může pyšnit označením původu Gin de Mahon (či Gin de Menorca). Zkrátka Gin Xoriguer patří k Menorce stejně neodmyslitelně, jako Menorca patří k Ginu Xoriguer.
Součástí tajné receptury jsou nejen plody jalovce, ale také tajná směs bylin obsahující např. lékořici, koriandr, děhel, skořici, mandle, kosatce a především citrónovou kůru, která dodává nápoji lehkou a svěží chuť. Znalci popisují chuť Greenalls Ginu jako vyváženou a bohatou. Proto je Greenalls Gin ideální pro konzumaci jak čistý, tak v míchaných nápojích, především v populární kombinaci s tonikem. Barva : čirý destilát. Vůně :jemná a lahodná s přídechem bylinek a vzrušujícího koření. Chuť : velmi hladká a suchá s dlouhou, uspokojivou dochutí.
Caorunn
Caorunn Gin se destiluje v malých dávkách. Je vyroben z té nejčistší a nejlepsí skotské vody v kombinaci 6 tradičních bylin a 5 keltských.
Jodhpur
Barva: křišťálová Vůně: elegantní a jemná, lesní plody, jalovce, citrusy Chuť: hladká, jalovce, bylinky, citrusy Závěr: hořce-sladký, citrusy, bylinky, pepř
Aviation
Vůně: čistá, plná tónů jalovce, levandule, citrusů, zrna a zemitosti. Chuť: pikantní a olejnatá, květinové náznaky. Závěr: dlouhý a extrémně čistý.
Gordon's
Recept na výrobu tohoto nápoje, který vytvořil Alexander Gordon v roce 1769, zůstal od vytvoření téměř nedotčený. Třikrát destilovaný gin obsahuje kromě jiného jalovec, semínka koriandru a kořen anděliky. Vychutnejte si ho v klasickém ginu s tonikem.