Charakteristické vlastnosti této lahodné odrůdy dodávají destilátu dlouhotrvající chuť po máslových hruškách.
Při přípravě kvasu a samotné výrobě je dodržován stejně pečlivý postup jako u naší slivovice. Vybíráme proto jen ty nejkvalitnější hrušky odrůdy Williams pocházející výhradně z moravských ovocných sadů. Zvláštní důraz je kladen na speciálním způsobu jejich kvašení, díky kterému do destilátu přeneseme všechny aromatické a chuťové prvky.
Na výrobu 1 litru Hruškovice z roku 2017 jsme potřebovali přesně 12,5 kg šťavnatých hrušek.
Doporučené podávání
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 15 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod naše destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Kvůli těm úžasným a pracně získaným aromatickým olejům to vlastně pijete. Jinak by to chutnalo jako vodka.