Kromě čtyř bylin, které se používají pro London Dry, obsahuje Tanqueray No. TEN ještě čerstvý bílý grep, pomeranč, limetu a květ heřmánku. Zatímco jiné giny obsahují pouze kůry citrusů, Tanqueray No. TEN obsahuje celé jejich plody.
Příběh
Výroba Tanqueray Ginu sahá až do roku 1830, kdy Charles Tanqueray založil The Bloonsbury Distillery v Londýně. Charles Tanqueray experimentoval s výrobou ginu, až vznikl výsledný gin, který si svou chuť zachoval dodnes. Postupně se firma začala díky oblíbenosti svých výrobků rozvíjet, vyráběla různé druhy ochucených ginů. Od roku 1948 se Tanqueray Gin stačí do typických láhví s rodinnou pečetí. Největší rozvoj společnosti přišel v padesátých a šedesátých letech, když se gin dostal na americký trh. Tanqueray gin například v malé restauraci Buena Vista v San Franciscu popíjel i Frank Sinatra spolu s dalšími kolegy z branže.
Tanqueray No.Ten
Tento gin byl uveden na trh v roce 2000 jako nový gin západního stylu. Byl pojmenován podle elegantního destilačního zařízení číslo 10, na němž se vyrábí.