Rum Nation Demerara Solera N° 14 vzniká z melasy cukrové třtiny v britské Guyaně. Jedná se o blend různých ročníků z kotlíkového destilačního zařízení, které dodává plnou chuť, a lehčích rumů z destilační kolony. Hlavní staření probíhá v sudech z amerického dubu, do kterých byl předtím uložen bourbon, a ze kterých rum získá krémovou sladkost. Následné dvanáctiměsíční uložení do sudů po sherry Oloroso a Pedro Ximenez zvýrazní kořeněný charakter rumu. Nakonec je do blendu kvůli větší komplexitě a „tmavému“ charakteru přidán malý podíl velmi starého rumu Enmore.
Zrání
Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převází do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila.
Rum Nation
Rum Nation byl vytvořen mužem jménem Fabio Rossi. Na svých četných cestách sháněl vybrané sudy rumu z celého světa a v roce 1999 stáčel úplně první lahve Rum Nation. Rozmanitost různých sudů, které si vybral, a obrovský rozdíl v geografických stylech vyžadovaly jedinečný přístup ke každému stylu rumu – spojený pod jednou značkou. To se tehdy stalo základním kamenem filozofie Rum Nation a je její filozofií dodnes – spojit výběr těch nejlepších rumů z různých národů do jedné řady – Rum Nation.