Představuje jiný typ rumu Zacapa, který se chuťovým profilem odlišuje od Zacapy 23. Má temně mahagonovou barvu s intenzivními jantarovými odlesky. V aroma se projevuje karamelizované ovoce, švestky a rozinky, které jsou dokonale vyvážené jemnými kouřovými tóny. Na patře se v explozi chutí snoubí kouřové tóny s čokoládou a sušenými ovocem, které přechází v jemné a mimořádně dlouhé zakončení.
Zrání
Zacapa Edición Negra je rum inspirovaný přírodními elementy Guatemaly a tmavým ohněm guatemalských sopek. V chladném klimatu guatemalských hor pomalu zraje blend nejdříve systémem solera v sudech po bourbonu, sherry, a vínech Pedro Ximénez. Na konci procesu zraje rum ve znovu vypálených dubových sudech po bourbonu, což v rumu zvýrazňuje dřevité, kořeněné a kouřové tóny.
Zajímavost
Destilérie se pyšní, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty.Když přijde čas na kvašení, destilérie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typickou pro rumy Zacapa Centenario.
Příběh
Domovem rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 2229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.