Jeho vůně je mnohem výraznější než u jeho dvanácti a patnáctiletých sourozenců z edice Quorhum. Je výrazně sladká, medová, s tóny sladkého zralého ovoce a dubového dřeva na pozadí. Quorhum 23 je rumový parfém, člověk by ho mohl ovoňovat hodiny a hodiny a stejně by se nenabažil.
Chuť rumu Quorhum 23 je také velmi výrazná. Plná a sladká na začátku, později chutnající po pražených oříšcích a mandlích. Závěr je teplý, dlouhý a plný sladkých tónů v kombinaci se snadnou chutí dubového dřeva. Někteří jeho chuť přirovnávají k luxusním koňakům, jiní v souvislosti s jeho sladkostí mluví o podobě s rumy Zacapa.
Zrání
Rum Quorhum 23 je směsí až třiadvaceti let starých rumů, které zrály v sudech po americkém burbonu metodou Solera. A zatímco samotný proces destilace probíhá tradiční metodou, v procesu zrání se pak uplatňují i moderní postupy. Quorhum 23 je příjemným koktejlem toho nejlepšího z historie a současnosti.
Limitovaná edice
Rum Quorhum 23 je vyroben v Dominikánské republice pod hlavičkou společnosti Oliver & Oliver, která má kořeny na Kubě. Patří mezi takzvané „Grandes Rones“, rumy vyráběné v limitovaných edicích, které jsou vytvářeny pro ty, kteří ocení skutečnou kvalitu. Ostatně důkazem kvality je fakt, že Oliver & Oliver vyrábí i značky Puntacana Club nebo Opthimus.
Příběh
Za vznikem rumové řady Ron Quorhum stojí Nancy Garcia de Blanc - manželka zakladatele a majitele novodobé historie značky Oliver & Oliver.