Pierre Ferrand 1840 Original Formula

Kód: CO0039
Neohodnoceno
1 050 Kč 1 050 Kč / 1 ks
Skladem
Můžeme doručit do:
7.12.2022
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil

Aroma: zralé, šťavnaté hrozny s nádechem lučních květů. Tóny akátových květů s náznakem cedru.

Chuť: na patře hřejivé ovoce se závěrem plné medu a koření.

Zrání & Destilace

Odrůda: Ugni Blanc

Destilace: dvojitá destilace na měděném kotlíku o kapacitě 25 hL, ohřívaném otevřeným ohněm

Zrání: 25 % nové dubové sudy o obsahu 350 L (50 % Tronçais, 50 % Limousin, středně vypálené), 75 % použité sudy, ve kterých byl předtím uložen koňak.

Stáří: základ 3-5 let, přidává se malé množství koňaků 20 let starých.

Historie

Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand.

Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věca pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty.

Inspirace

Maison Ferrand často hledá pro své nové koňaky inspiraci v historii a koňak 1840 je toho výsledkem. Inspirován je koňaky 19. století, konkrétně lahví koňaku Pinet Castillon z roku 1840, a stvořen byl, aby připomínal koňak, jaký by do koktejlu použili slavní barmani té doby, jako byl Harry Johnson či Jerry Thomas. Koňaky té doby byly natolik mladé, aby byly svěží a plné chuti, ovšem tmavší, s výraznější chutí a vyšším procentem alkoholu. Na vzniku tohoto koňaku se podílel barový historik David Wondrich. Lahvován je při vyšší síle 45 % a vyznačuje se šťavnatými tóny hroznů s květinovými náznaky.

Mint Julep

Ingredience: 

  • 75 ml Pierre Ferrand 1840 Original Formula
  • 15 ml simple sirup
  • 15 lístků máty

Postup přípravy: 

  1. Jemně promícháme lístky máty s cukrovým sirupem ve sklenici "julep". 
  2. Přidáme koňak a trochu drceného ledu.
  3. Mícháme barovou lžící dokud šálek nezmrzne. 
  4. Doplníme drceným ledem a ozdobíme mátou.
Pierre Ferrand 1840 Original Formula

Doplňkové parametry

Kategorie: Koňak
Hmotnost: 1 kg
Objem láhve: 0,7 l
Obsah alkoholu: 45 % obj.
Výrobce: Maison Ferrand
Země původu: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: