Jak se popularita absinthu prohnala Francií v polovině 19. století, „Zelená víla“ si začala razit cestu do „Paříže“ Nového světa: Nouvelle-Orléans (New Orleans). Francouzsky mluvící cestovatelé i imigranti si přenesli chuť na Absinthe do tohoto pulzujícího přístavního města a zanedlouho francouzský lékárník Antoine Peychaud rozdával „zdravé“ koktejly s absintem ze svého obchodu na Royal Street. Popularita absintu ve frankofonní Louisianě prudce vzrostla, a když Henri Degas a Oscar Wilde dorazili do New Orleans ve druhé polovině 19. století, neměli problém najít dovezené francouzské a švýcarské absinty mezi jiným známým komfortem. S příchodem 20. století si kavárny jako slavný Old Absinthe House vytvářely jméno tím, že vlhká léta chladily sazeracy, absinty frappés a dokonce i občasným absintovým crème de glace. Bohužel se vše zastavilo americkým zákazem absinthu v roce 1912 ... nebo ano? Tento vynikající Absinthe představuje inspirované dílo rodilého New Orleaniana T. A. Breauxe a jeho dědictví je zakořeněno v původních absintech, které proslavily koktejl Sazerac a Absinthe Frappé.
Chuťový profil
Jeho jedinečná destilace stimulujících „bylinkových toniků“ je přesně to, co chimisti z Belle Époque předepisovali na různé subtropické neduhy. Lehký, stimulující pocit v ústech a delikátní květinový závěr.