Nikka Coffey Grain

Kód: WH0081
Neohodnoceno
1 530 Kč 1 530 Kč / 1 ks
Skladem
Můžeme doručit do:
12.10.2022
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nikka Coffey Grain

Japonská single grain whisky od společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že by se mohla chuťově podobat bourbonu či kukuřičné whisky, což nicméně vyvrátí už první doušek. Nikka Coffey Grain je exotická, výrazná a nekonvenční – naprosto neobyčejná obilná whisky, která vás překvapí hloubkou svých chutí.

Chuťový profil

Vůně: Svěží a smyslná. Zralé hrušky, třešně, exotické ovoce, citrusy (červený pomeranč, citron), kokos a vanilka.

Chuť: Sladší, podmanivá, hřejivá. Zralé ovoce, které připomíná chuť rumu (banány), karamel, lékořice, anýz, hrušky. Příjemný závěr s tóny hrušek, vanilky a bourbonu.

Doporučení

Čistá, s ledem nebo v koktejlech. 

Skvěle se hodí k čokoládovým a ovocným dezertům.

Coffeyho destilační zařízení

Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.

Nikka Coffey Grain

Příběh

V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside. 

Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.

Grain & Ginger

Ingredience: 

  • 50 ml Nikka Coffey Grain
  • 100 ml Fever Tree Ginger Ale

Postup přípravy: 

  1. Naplníme highball sklenici kostkami ledu a nalijeme Nikka Coffey Grain.
  2. Promícháme barovou lžící.
  3. Opatrně přidáme giger ale ze strany sklenice a ještě jednou promícháme barovou lžící.
  4. Ozdobíme twistem citrónové kůry.
Nikka Coffey Grain

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonská whisky
Hmotnost: 1.5 kg
Objem láhve: 0,7 l
Obsah alkoholu: 45 % obj.
Výrobce: The Nikka Whisky Distilling Co., Ltd
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: