Vůně ginu je velmi svěží, kořeněná s nádechem borovice a v chuti kromě jalovce můžeme poznat také levanduli, hřebíček, jasmín nebo brusinky.
Destilace
Dobrá třetina z celkem 47 pečlivě vybraných přísad Monkey 47 není pro giny zcela typická a dává téhle lahůdce jedinečný charakter. Jednou z jeho tajných zbraní jsou třeba famózní lokální brusinky. Když přidáte šetrnou destilaci a zrání v tradičních hliněných nádobách, musí vám být jasné, že tenhle gin je třída. Ať už ho smícháte s tonicem, přidáte do martini, nebo nalijete hezky čistě na led, nezklame.
Příběh
Monkey 47 gin nese dědictví britské tradice, exotické Indie a panenské přírody německého Schwarzwaldu. Montgomery Collins vyrůstal jako syn britského diplomata ve východní Asii. Později nastoupil k britské vojenské administrativě v ruinách poválečného Berlína, aby později našel klid a domov v čisté krajině Schwarzwaldu. Stejně tak i jeho vyhlášený gin kombinoval tradiční britský nápoj, byliny a bobule ze schwarzwaldských lesů s vzácnými ingrediencemi z Asie. Když v 60. letech probíhala rekonstrukce Collinsova domu, našel se i recept s podrobným popisem všech rostlin. A tak se zrodil Monkey 47, který je tak trochu vzpomínkou i na Collinsovu oblíbenou opici Maxe z berlínské ZOO.
Složení
obilný líh, jalovec, byliny
Casino Cocktail
Ingredience:
40 ml Monkey 47
10 ml maraschino likér
10 ml citrónové šťávy
Kapka pomerančového bitteru
Postup přípravy:
Šejkr naplníme ledem a odměříme si do něj všechny ingredience.
Protřepeme a přes sítko scedíme do koktejlové sklenice s ledem.