Nejslavnější příběh vzniku Margarity je spojován se jménem Carlose „Danny" Herrery, který pro barovou „girls" Marjorii King namíchal tequilu tak, aby jí chutnala, tedy s likérem a limetkovou šťávou. Dáma totiž trpěla alergií na všechny alkoholické nápoje, s výjimkou tequily, kterou ale „nemusela". Samozřejmě, že barman byl pravý gentleman a koktejl po ní pojmenoval, a tak Margarita dobyla svět.
Ingredience
40 ml stříbrné tequily
30 ml Cointreau
20 ml limetkové šťávy
10 ml cukrového sirupu
limetka na ozdobu
sůl
Příslušenství k míchání
barová odměrka
šejkr
koktejlová sklenice
Postup přípravy Margarity
Okraj sklenice potřeme limetkovou šťávou a obrátíme ji do misky se solí.
Do šejkru nasypeme několik kostek ledu, nalijeme tequilu, Cointreau, limetkovou šťávu a pro sladší verzi i cukrový sirup, uzavřeme a pořádně protřepeme.
Do předem vychlazené sklenice nalijeme obsah šejkru.