Historie koktejlu
Něco jako Whiskey Sour už si míchali britští námořníci v 18. století na svých dlouhých plavbách. Jak známo, námořníky putující dlouho po moři často trápily kurděje z nedostatku vitamínu C. Ovoce, ze kterého by vitamín C mohli získat, se totiž rychle kazilo a na širém moři čerstvé nenatrháte. Námořníci si však uměli poradit. Pomohl jim k tomu jejich milovaný rum, později gin a také whisky. Alkohol totiž skvěle zakonzervoval ovocnou, nejčastěji citronovou, šťávu. Přidal-li se ještě cukr, výsledná medicína navíc proklatě dobře chutnala.
Ingredience
- 45 ml bourbonu
- 30 ml citrónové šťávy
- 10 ml cukrového sirupu
- vaječný bílek (lze i bez něj)
- Pomeranč
- Koktejlová třešeň
Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Barová odměrka

Shaker

Sklenice Old Fashioned
Postup přípravy
- Do šejkru nalijeme bourbon, citronovou šťávu, cukrový sirup, vaječný bílek a přidáme kostky ledu.
- Pořádně protřepeme a opatrně přelijeme do vychlazené sklenice.
- Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
