WHISKEY SOUR

Historie koktejlu

Něco jako Whiskey Sour už si míchali britští námořníci v 18. století na svých dlouhých plavbách. Jak známo, námořníky putující dlouho po moři často trápily kurděje z nedostatku vitamínu C. Ovoce, ze kterého by vitamín C mohli získat, se totiž rychle kazilo a na širém moři čerstvé nenatrháte. Námořníci si však uměli poradit. Pomohl jim k tomu jejich milovaný rum, později gin a také whisky. Alkohol totiž skvěle zakonzervoval ovocnou, nejčastěji citronovou, šťávu. Přidal-li se ještě cukr, výsledná medicína navíc proklatě dobře chutnala.

Ingredience

  • 45 ml bourbonu
  • 30 ml citrónové šťávy
  • 10 ml cukrového sirupu
  • vaječný bílek (lze i bez něj)
  • Pomeranč
  • Koktejlová třešeň

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

WHISKEY SOUR

Barová odměrka

WHISKEY SOUR

Shaker

WHISKEY SOUR

Sklenice Old Fashioned

Postup přípravy

  1. Do šejkru nalijeme bourbon, citronovou šťávu, cukrový sirup, vaječný bílek a přidáme kostky ledu.
  2. Pořádně protřepeme a opatrně přelijeme do vychlazené sklenice.
  3. Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
WHISKEY SOUR