Ingredience:
- 4 vejce
- 70g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 220 ml smetany ke šlehání
- 220 ml Bulleit Bourbon
- 30 ml Eminente Rum
- 30 ml Ararat 5 yo
Postup přípravy
- Nachystáme si prázdnou láhev s víčkem. Do prázdné láhve nalijeme vařící vodu a uzavřeme na 10 minut. Potom vylijeme a opět zavřeme. Takto se láhev sterilizuje.
- Do misky o větším objemu bez je 500 ml dáme 4 žloutky, na ně nasypeme 70 gramů moučkového cukru a vidličkou rozšudláme do kaše.
- Přidám vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme.
- Nalijeme smetanu a metličkou rozmícháme do tekuté konzistence.
- Přilijeme všechny destiláty - 220 ml Bulleit Bourbon, 30 ml Eminente a 30 ml Ararat 5yo.
- Lehce promícháme.
- Nalijeme do láhve a dáme do lednice. V lednici nechce 3 týdny!
- Na Štědrý den vytáhneme z lednice, necháme povolit a můžeme pít.