VAJEČNÝ KOŇAK

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 70g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 220 ml smetany ke šlehání 
  • 220 ml Bulleit Bourbon
  • 30 ml Eminente Rum
  • 30 ml Ararat 5 yo

Postup přípravy

  1. Nachystáme si prázdnou láhev s víčkem. Do prázdné láhve nalijeme vařící vodu a uzavřeme na 10 minut. Potom vylijeme a opět zavřeme. Takto se láhev sterilizuje
  2. Do misky o větším objemu bez je 500 ml dáme 4 žloutky, na ně nasypeme 70 gramů moučkového cukru a vidličkou rozšudláme do kaše. 
  3. Přidám vnitřek vanilkového lusku a opět promícháme. 
  4. Nalijeme smetanu a metličkou rozmícháme do tekuté konzistence. 
  5. Přilijeme všechny destiláty - 220 ml Bulleit Bourbon, 30 ml Eminente a 30 ml Ararat 5yo. 
  6. Lehce promícháme. 
  7. Nalijeme do láhve a dáme do lednice. V lednici nechce 3 týdny!
  8. Na Štědrý den vytáhneme z lednice, necháme povolit a můžeme pít.

Destiláty do receptu: 

Bulleit Bourbon   Eminente   Ararat 5yo   KOUPIT KOMPLET