Historie koktejlu
Singapore Sling poprvé vytvořil v roce 1915 barman Raffles Ngiam Tong Boon. Po přelomu století v koloniálním Singapuru byl Raffles místem setkání komunity – a Long Bar byl napajedlo. Bylo běžné vidět pány, jak si dávají sklenky ginu nebo whisky. Bohužel pro dámy etiketa diktovala, že nesmějí konzumovat alkohol na veřejnosti. Takže kvůli skromnosti byly jejich nápojem čaje a ovocné šťávy.
Ngiam, který byl vždy bystrý, tak viděl mezeru na trhu a rozhodl se vytvořit koktejl, který vypadá jako obyčejná ovocná šťáva, ale ve skutečnosti je naplněný ginem a likéry. Chytrý barman udělal nápoj růžovým, aby mu dodal ženský nádech, což spolu s použitím čirého alkoholu vedlo k domněnce, že jde o společensky přijatelný nápoj pro ženy. A tak se zrodil Singapore Sling. Netřeba dodávat, že se okamžitě stal hitem.
Ingredience
- 30 ml ginu (Citadelle)
- 15 ml višňový likér (Luxardo Cherry Sangue Morlacco)
- 7,5 ml pomerančového likéru (Cointreau)
- 7,5 ml D.O.M. Bénédictine
- 15 ml čerstvé limetkové šťávy
- 10 ml grenadiny
- 1 střik Angostura Aromatic Bitters
Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Barová odměrka

Shaker
Postup přípravy
- Všechny ingredience nadávkujeme do šejkru.
- Důkladně potřepeme.
- Přecedíme do sklenice typu Hurricane, kterou jsme předtím naplnili ledem.
- Ozdobíme třešní a plátkem ananasu.
