SIDECAR

Historie koktejlu

Nejrozšířenější teorie vzniku koktejlu Sidecar datuje jeho vznik do Paříže na konec první světové války. Tehdy zde působil kapitán americké armády, který se zřejmě často po městě proháněl v motorkářském sajdkáru. Odtud jeho název. Zásluhu za tento drink si rád připisuje kultovní pařížský bar Harry’s New York. Sidecar je na seznamu oficiálních koktejlů Mezinárodní barmanské asociace IBA.

Ingredience

  • 60 ml koňaku 
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml citrónové šťávy
  • jemný cukr
  • plátek limetky na ozdobení

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

SIDECAR

Barová odměrka

SIDECAR

Shaker

SIDECAR

Koktejlová sklenice

Postup přípravy

  1. Okraj sklenice potřeme citronovou šťávou a obrátíme ji do misky s cukrem.
  2. Šejkr naplníme ledem.
  3. Do šejkru nalijeme koňak, likér Cointreau a citronovou šťávu, uzavřeme a pořádně protřepeme.
  4. Obsah bez ledu opatrně přelijeme do koktejlové sklenice a ozdobíme plátkem limetky.
SIDECAR