PIÑA COLADA

Historie koktejlu

Piña Colada pochází z jednoho španělského hotelu. Jistému Ricardu Garciovi, místnímu zaměstnanci, při přípravě koktejlu Coco – Loco došly kokosy, ve kterých se tento drink podával. Ricardo byl však natolik vynalézavý, že vyměnil kokosový ořech za vydlabaný ananas a Coco-Loco dostalo ihned nový rozměr. Drink, jinak chutnající pouze po kokosech, byl obohacen také o chuť ananasu. To všechny hosty velmi zaujalo. Bylo jasné, že je na světě nový koktejl – Piña Colada.

Ingredience

  • 30 ml bílého rumu
  • 30 ml kokosového krému nebo zahuštěného kokosového mléka
  • 90 ml ananasového džusu
  • pár kapek sody
  • ledová tříšť
  • plátek ananasu na ozdobení

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

pina colada

Barová odměrka

pina colada

Shaker

pina colada

Sklenice Hurricane

Postup přípravy

  1. Rum, kokosový krém, ananasový džus a ledovou tříšť nalijeme do šejkru.
  2. Šejkr uzavřeme a svižně veškeré ingredience protřepeme.
  3. Výslednou tekutinu nalijeme do skleničky a doplníme sodou.
  4. Na závěr přidáme plátek ananasu, brčko a můžeme podávat.
pina colada