Historie koktejlu
Piña Colada pochází z jednoho španělského hotelu. Jistému Ricardu Garciovi, místnímu zaměstnanci, při přípravě koktejlu Coco – Loco došly kokosy, ve kterých se tento drink podával. Ricardo byl však natolik vynalézavý, že vyměnil kokosový ořech za vydlabaný ananas a Coco-Loco dostalo ihned nový rozměr. Drink, jinak chutnající pouze po kokosech, byl obohacen také o chuť ananasu. To všechny hosty velmi zaujalo. Bylo jasné, že je na světě nový koktejl – Piña Colada.
Ingredience
- 30 ml bílého rumu
- 30 ml kokosového krému nebo zahuštěného kokosového mléka
- 90 ml ananasového džusu
- pár kapek sody
- ledová tříšť
- plátek ananasu na ozdobení
Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Barová odměrka

Shaker

Sklenice Hurricane
Postup přípravy
- Rum, kokosový krém, ananasový džus a ledovou tříšť nalijeme do šejkru.
- Šejkr uzavřeme a svižně veškeré ingredience protřepeme.
- Výslednou tekutinu nalijeme do skleničky a doplníme sodou.
- Na závěr přidáme plátek ananasu, brčko a můžeme podávat.
