PALOMA

Historie koktejlu

Zatímco na Kubě se míchá cola s rumem, v Mexiku mají svůj long drink, který obsahuje grepovou limonádu a tequilu. Koktejl Paloma (v překladu holubice) je jednoznačně nejoblíbenějším drinkem v Mexiku, který si můžete objednat v každém tamním baru. Dokonce se říká, že Paloma tvoří 80 % koktejlů připravených v Mexiku a hravě tak přeskočí i mezinárodně známější Margaritu.

Ingredience

  • 60 ml stříbrné tequily
  • 60 ml čerstvě vymačkaná šťáva z grapefruitu
  • 15 ml čerstvě vymačkaná šťáva z limety
  • 15 ml cukrového sirupu  
  • soda
  • sůl

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Paloma

Barová odměrka

Paloma

Míchací lžíce

Paloma

Sklenice highball

Postup přípravy

  1. Okraj sklenice highball otřeme šťávou z grapefruitu a obrátíme ji do misky se solí, aby se nám sůl pěkně chytla na okrajích.
  2. Do sklenice si odměříme tequilu, obě šťávy a cukrový sirup. 
  3. Pomocí barové lžičky lehce promícháme. 
  4. Sklenici doplníme ledem a dolijeme sodou po okraj. 
  5. Ozdobíme grepem a rozmarýnem.
Paloma