Historie koktejlu
Zatímco na Kubě se míchá cola s rumem, v Mexiku mají svůj long drink, který obsahuje grepovou limonádu a tequilu. Koktejl Paloma (v překladu holubice) je jednoznačně nejoblíbenějším drinkem v Mexiku, který si můžete objednat v každém tamním baru. Dokonce se říká, že Paloma tvoří 80 % koktejlů připravených v Mexiku a hravě tak přeskočí i mezinárodně známější Margaritu.
Ingredience
- 60 ml stříbrné tequily
- 60 ml čerstvě vymačkaná šťáva z grapefruitu
- 15 ml čerstvě vymačkaná šťáva z limety
- 15 ml cukrového sirupu
- soda
- sůl
Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Barová odměrka

Míchací lžíce

Sklenice highball
Postup přípravy
- Okraj sklenice highball otřeme šťávou z grapefruitu a obrátíme ji do misky se solí, aby se nám sůl pěkně chytla na okrajích.
- Do sklenice si odměříme tequilu, obě šťávy a cukrový sirup.
- Pomocí barové lžičky lehce promícháme.
- Sklenici doplníme ledem a dolijeme sodou po okraj.
- Ozdobíme grepem a rozmarýnem.
