MINT JULEP

Historie koktejlu

Počátkem 10. století se v perské knize Kitab al-Mansuri objevil odkaz na slovo golāb, což byl medikament z macerovaných fialek a cukru. O návaznosti Mint Julepu na Persii se vyjádřil již newyorský barman a hamburský rodák „The Only“ William Schmidt v roce 1904, když prohlásil, že „ty nejlepší ingredience jsou cizího původu a dokonce všemi opěvovaný Mint Julep byl namíchán už ve starověké Persii, a proto nelze oblíbené koktejly považovat za americký objev, nýbrž pouze za znovuobjevené receptury.“

Ingredience

  • 40 ml bourbonu
  • 20 ml cukrového sirupu
  • čerstvá máta
  • soda

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

MINT JULEP

Barová odměrka

MINT JULEP

Míchací lžíce

MINT JULEP

Tlouček

MINT JULEP

Sklenice Old Fashioned

Postup přípravy

  1. Ve sklenici s troškou sody tloučkem promneme lístky máty a třtinový cukr.
  2. Vsypeme drcený led, přilijeme bourbon, doplníme sodou a zamícháme.
  3. Na závěr ozdobíme snítkou máty.
MINT JULEP