Historie koktejlu
Počátkem 10. století se v perské knize Kitab al-Mansuri objevil odkaz na slovo golāb, což byl medikament z macerovaných fialek a cukru. O návaznosti Mint Julepu na Persii se vyjádřil již newyorský barman a hamburský rodák „The Only“ William Schmidt v roce 1904, když prohlásil, že „ty nejlepší ingredience jsou cizího původu a dokonce všemi opěvovaný Mint Julep byl namíchán už ve starověké Persii, a proto nelze oblíbené koktejly považovat za americký objev, nýbrž pouze za znovuobjevené receptury.“
Ingredience
- 40 ml bourbonu
- 20 ml cukrového sirupu
- čerstvá máta
- soda
Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Barová odměrka

Míchací lžíce

Tlouček

Sklenice Old Fashioned
Postup přípravy
- Ve sklenici s troškou sody tloučkem promneme lístky máty a třtinový cukr.
- Vsypeme drcený led, přilijeme bourbon, doplníme sodou a zamícháme.
- Na závěr ozdobíme snítkou máty.
