Historie koktejlu
Píše se rok 1876 a u zrodu populárního Manhattanu stojí Dr. Iain Marshall. Přímo ve slavném Manhattan Club v N City se na počest prezidentské kandidatury Samuela J. Tildena totiž koná banket pořádaný Jennie Jerome – budoucí matkou Winstona Churchilla, a podává se zde netradiční a neokoukaný míchaný nápoj – Manhattan. Po banketu se stává velice žádaným pitím i v ostatních New Yorských barech. Lidé se ptají na „ten výtečný koktejl, který ochutnali v Manhattan Baru“. A tak se tento drink rozšířil do širého okolí a označení Manhattan mu už zůstalo.
Ingredience
- 50 ml whiskey
- 20 ml červeného vermutu
- 1 kapka Angostura Bitters
- koktejlová třešnička nebo pomerančová kůra
Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Barová odměrka

Míchací lžíce

Koktejlová sklenice
Postup přípravy
- Koktejlovou sklenici naplníme ledem a necháme zatím bokem chladit.
- Do míchací sklenice nasypeme led, přidáme 50 ml whiskey a 20 ml vermutu.
- Zastříkneme kapkou Angostury Bitter a přibližně minutu mícháme.
- Z koktejlové sklenice odstraníme led a nápoj do ní přes sítko scedíme.
- Na závěr ozdobíme plátkem kůry pomeranče nebo koktejlovou třešní.
