MANHATTAN

Historie koktejlu

Píše se rok 1876 a u zrodu populárního Manhattanu stojí Dr. Iain Marshall. Přímo ve slavném Manhattan Club v N City se na počest prezidentské kandidatury Samuela J. Tildena totiž koná banket pořádaný Jennie Jerome – budoucí matkou Winstona Churchilla, a podává se zde netradiční a neokoukaný míchaný nápoj – Manhattan. Po banketu se stává velice žádaným pitím i v ostatních New Yorských barech. Lidé se ptají na „ten výtečný koktejl, který ochutnali v Manhattan Baru“. A tak se tento drink rozšířil do širého okolí a označení Manhattan mu už zůstalo.

Ingredience

  • 50 ml whiskey
  • 20 ml červeného vermutu 
  • 1 kapka Angostura Bitters
  • koktejlová třešnička nebo pomerančová kůra

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

Manhattan

Barová odměrka

Manhattan

Míchací lžíce

Manhattan

Koktejlová sklenice

Postup přípravy

  1. Koktejlovou sklenici naplníme ledem a necháme zatím bokem chladit.
  2. Do míchací sklenice nasypeme led, přidáme 50 ml whiskey a 20 ml vermutu.
  3. Zastříkneme kapkou Angostury Bitter a přibližně minutu mícháme.
  4. Z koktejlové sklenice odstraníme led a nápoj do ní přes sítko scedíme.
  5. Na závěr ozdobíme plátkem kůry pomeranče nebo koktejlovou třešní.
Manhattan