BLOODY MARY

Historie koktejlu

Historie koktejlu Bloody Mary je opravdu nejasná. Někdo tvrdí, že byl nápoj vynalezen v pařížském baru New York Bar, který mimo jiné patřil mezi oblíbená místa Ernesta Hemingwaye, jistým Fernandem Petiotem. Jiní se přiklánějí k tomu, že byla Bloody Mary poprvé umíchána v roce 1930 v klubu New York´s 21 Henrym Zbikiewiczem. Další tvrzení připisuje Bloody Mary umělci Georgovi Jesselovi, který právě New York´s 21 Club často navštěvoval.

Ale ať už byla Bloody Mary vynalezena kdykoliv a kdekoliv, můžeme být rádi, že je na světě. Dodnes se totiž těší obrovské oblibě ve všech barech světa. První zmínka včetně receptu na koktejl Bloody Mary byla v r. 1939 otištěna v tzv. „gossip column“ (volně přeloženo jako „sloupek drbů“) ve známém časopise The New York.

Název tohoto koktejlu je obvykle spojován s historickou postavou královny Mary I., která v 16. století nechala popravit řadu protestantů, čímž si vysloužila přezdívku Krvavá Mary. Ovšem jak to tak bývá, i název je předmětem mnoha sporů. Někdo tvrdí, že je koktejl nazván dle známé hollywoodské hvězdy Mary Pickfordové, objevují se i názory, že se jmenuje podle servírky Mary, která nápoj roznášela v chicagském podniku jménem Bucket of Blood (přeloženo jako „Kbelík krve").

Ingredience

  • 100 ml rajčatové šťávy
  • 50 ml vodky (doporučujeme Skyy Vodku)
  • 10 ml citrónové šťávy
  • tabasco
  • worcestrovou omáčku
  • mletý pepř
  • sůl
  • celerová nať na ozdobení

Příslušenství, které budeme potřebovat můžete zakoupit ZDE

BLOODY MARY

Barová odměrka

BLOODY MARY

Sklenice highball

Postup přípravy

  1. Do sklenice s ledem přidáme společně rajčatovou a citronovou šťávu, pár kapek tabasca, worcestrovou omáčku a dochutíme solí a pepřem.
  2. Na závěr přidáme vodku.
  3. Hotový koktejl ozdobíme celerovou natí a kouskem citrónu.
BLOODY MARY