Vyrábí v malém rybářském městečku na pobřeží Dorada ve Španělsku. K jeho výrobě se používají byliny, které najdeme ve středozemní oblasti. Po boku tradičních bylin jako jalovec, horká pomerančová kůra, sevillská pomerančová kůra, citrónová kůra, kardamon a koriandr se používají ne tak typické arbequinské olivy, bazalka, rozmarýn a tymián. Všechny tyto byliny, kromě citrusů, se macerují 24 hodin v neutrálním obilném alkoholu a pak se opět individuálně destilují. Přitom ty citrusové se macerují 300 dní před destilací. Teprve až potom se všechny suroviny namíchávají do láhve.
Příběh
Ztělesňuje životní styl středomořských zemí.
Gin Mare sídlí v kapli ze 13. století v malé rybářské vesnici mezi oblíbenými letovisky Costa Dorada a Costa Brava.
Složení
destilát z obilí a bylin, voda
Tramontana
Ingredience:
30 ml Gin Mare
15 ml ibiškového likéru
5 ml Chartreuese Yellow
50 ml šťávy z granátového jablka
10 ml vanilkového sirupu
4 maliny
2 lístky tymiánu
Postup přípravy:
Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience.
Dobře protřepeme a přes sítko scedíme do sklenice typu Flétna.