Neuvěřitelně hluboká chuť plná vanilkových tónů, kávy s pikantním tělem lehce po zázvoru a sečuánském pepři, v pozadí se zralými švestkami a dlouhým čokoládovým závěrem s nádechem kouře.
Autentický kubánský rum. Vyvážený, s nízkým obsahem cukru a bez přidaných aromat.
Zrání
Eminente Reserva zraje minimálně 7 let v sudech po whisky. Voní po čerstvě pražené kávě, pražených mandlí a kakau. Chutná po vanilce a kávě s pikantními tóny zázvoru, sečuánském pepři a švestkách.
Příběh
Eminente pochází z Kuby, ostrova, kterému místní říkají kvůli jeho neobvyklému tvaru připomínajícího krokodýla “Isla del Cocodrilo”. Eminente představuje znovuzrození kubánského rumu, jak se vyráběl v 19. století. Za značkou stojí César Martí, historicky nejmladší maestro ronero na Kubě, který usiluje o obnovu tradičních kubánských rumů. Díky jeho pevnému odhodlání a zručnosti v řemesle vznikl nový druh rumu inspirovaný tradiční výrobou rumu z 19. století, který se vyznačuje bohatou a hlubokou chutí.
Destilace
Rum je složen ze 70 % z aguardiente, což je nejvíce ze všech kubánských rumů (průměrně mají kubánské rumy jen 15 % aguardiente). Aguardiente je destilát z cukrové třtiny/melasy destilovaný na jednosloupové koloně na cca 75 % alkoholu, a je výrazně aromatický a chutný. Zbylou část tvoří tradiční světlý kubánský rum.
El Eminente
Ingredience:
50 ml Eminente Reserva
5 ml třešnový likér (Maraschino)
5 ml pomerančový likér (Cointreau)
20 ml červený vermut pomerančová kůra
Postup přípravy:
Všechny ingredience nalijeme na led do míchací sklenice (popřípadě rovnou do sklenice).
Mícháme, dokud nejsou všechny přísady dobře vychlazené.
Přelijeme do sklenice s velkou kostkou ledu.
Na závěr ozdobíme pomerančovou kůrou, kterou nejdříve zmáčkneme pro intenzivnější aroma.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.