Tento skotský experimentální London Dry gin od značky Edinburgh byl spuštěn do prodeje v roce 2015. Je výsledkem spolupráce s týmem z Mezinárodního centra pro vaření piva a destilaci na Univerzitě Herriot Watt v Edinburghu. Spojili své nejlepší odborné znalosti, které vytvořili tento výborný a velmi kvalitní gin.
Jde o velmi svěží a lehký gin spolu se sladkou aroma, jemnou slaností, bylinkami a travnatými tóny na patře. Seaside je jemně sladký, minerální gin, který je vyroben z botaniky pěstovaných na plážích v okolí Edinburghu.
Výborně se hodí v koktejlech nebo long drincích například Gin & Tonic, Martini, Gimlet a Hanky Panky. Ale pokud se ho přece rozhodnete ochutnat čistý tak zkuste se špetkou soli.
Botanicals
Kurdějí tráva
Malá evropská rostlina s masitými listy s příchutí dehtu, rostoucí v blízkosti moře. Je bohatý na vitamín C a dříve ho jedli zejména námořníci, aby zabránili kurdějím.
Měchýřník
Obyčejná hnědá pobřežní mořská řasa, která má tuhé ploché listy obsahující vzduchové měchýře, které poskytují vztlak.
Zemní břečťan
Plazivá rostlina z čeledi mátovitých, s modrofialovými květy. Pochází z Evropy a usadil se ve východní části Severní Ameriky.
Seaside Gin Tonic
Ingredience:
50 ml Edinburgh Seaside
150 ml toniku
Postup přípravy:
Sklenici naplníme ledem a nalijeme všechny ingredience.