Chuťový profil a složení
Kombinace ovoce, bylin, listů, koření a květů dodává ginu vyvážené aroma a chuť, které se vyznačuje citrusovými a kořeněnými tóny.
Složení - destilát z cukrové třtiny, výtažky z 15 rostlin - jalovec, guayusa (cesmína), list koky, lékořice, kardamom, skořice, nové koření, rozmarýn, koriandr, fenykl, badyán, levandule, květy lípy, pomerančová kůra, citrónová kůra.
Destilace a botanicals
Gin Cruzloma se vyrábí v malých várkách v palírně Urkanqa. Jde o gin typu London Dry a vzniká z velmi jemného destilátu z cukrové třtiny a celkem 15 botanicals z Evropy, Asie a ekvádorské Amazonie. Je to: jalovec, lékořice, pomerančová kůra, citronová kůra, rozmarýn, skořice, lipové květy, levandule, koriandr, kardamom, anýz, fenykl, nové koření, guayusa a listy koky.
Organicky pěstovaný jalovec a lékořice jsou dováženy, dalších 13 ingrediencí se ručně vybírá na místních trzích, přičemž dvě z nich, guayusa a koka, jsou rostliny pro Ekvádor typické a po staletí využívané původními obyvateli And a Amazonie. Cruzloma je prvním ginem, který při výrobě používá právě i listy koky.
Gin je na výsledných 44 % ředěn vulkanickou vodou z podzemního pramene u Cotopaxi, jedné z nejvyšších aktivních sopek na světě. Tato voda je známá svou zcela výjimečnou čistotou.