Překvapivý gin, jehož základem je destilát z cukrové třtiny. Destilát se vyrábí přímo ze šťávy cukrové třtiny, kontinuální destilací, následně se doplní o botanicals, zejména jalovec, citrusy a mučenku odrůdy chinola. Výsledkem je CERO2 Chinola, jemuž mučenka dodá sladkost a ovocné tóny. Ideální v kombinaci s prémiovým tonikem.
Značka CERO2 se vyrábí v Dominikánské republice. Základem ginu je třtinový destilát doplněný o botanicals v podobě jalovce, citrusů a mučenky.
Lihovar sází na udržitelné principy výroby a klade velký důraz na ekologické výrobní procesy. Šetrnost se neprojevuje pouze v jeho vztahu k životnímu prostředí, ale také k zaměstnancům, pro které lihovar vytvořil férové pracovní podmínky.
Udržitelná je nejen výroba ginu, ale i jeho doprava z Dominikánské republiky. Do Evropy se gin přepravuje po moři lodí poháněnou pouze větrem. Pro snížení uhlíkové stopy se gin lahvuje až v Evropě, do láhví vyrobených z recyklovaného skla.
Karibský gin s výrazným aroma i chutí jalovce a mučenky (odrůda chinola), na pozadí jsou znát i jemnější tóny citrusů. Gin CERO2 Chinola představuje sladší a ovocnou variantu ginu, který je ideální v kombinaci s prémiovým tonikem.