Vůně kombinuje jemnost suchého ovoce, karamelu, karamelu a vanilky se silou dubu. Chuť Kulatá směs sladkého medu, dubu, kakaa, koření, pomerančové kůry. Závěr Středně dlouhý až dlouhý závěr.
Zrání
Vyrábí se z melasy kontinuální destilací a zraje 15 let v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu, pod dohledem a ruční péčí ostříleného Master Blendera.
Příběh
Auténtivo Nativo je vyzrálý rum vyrobený z místní cukrové třtiny pěstované ve vulkanické půdě bohaté na minerály v oblasti Herrera v Panamě. Průběžně se destiluje v klasickém destilačním přístroji z mědi a mosazi z roku 1922 v Las Cabras Distillery. Destilát se vyrábí z ručně sklizené cukrové třtiny, která se lokálně fermentuje jedním z nejvýznamnějších rumových mistrů a destiluje se v původních měděných kolonách starých téměř sto let, než zraje v sudech z bílého amerického dubu. Tyto rumy jsou známé pro svou téměř dokonalou vyváženost, která je důkazem výtvarného umění master blendera.