Tento rum se vyznačuje tmavě karamelovou barvou s tmavě červenými odstíny. Vůně je perfektně vyvážená s tóny tropického ovoce a ledních plodů. Chuť je velmi jemná s tóny čokolády, bylin a sušeného ovoce.
Zrání
Austrian Empire Navy Rum Solera 18 zrál metodou solera - prakticky se jedná o vrstvení sudů na sebe, kdy nejspodnější řadu tvoří nejstarší rum a horní řadu rum nejmladší, sudy jsou přidávány postupně a nejčastěji s odstupem jednoho roku.Jedná se o směs 6 – 18 letých rumů, které jsou výjimečné již před samotným smícháním.
Příběh
V současné době se likéry a lihoviny Michler vyrábějí ve Velké Británii, ale s velkou úctou ke svým předkům. Dřívější tradice jsou pro společnost zavazující. Bývaly doby, kdy ve společné monarchii Rakouska-Uherska žili pokojně lidé tak odlišní jako Němci, Češi, Rakušané, Maďaři, Chorvati, Slovinci a další národy. V té době byla čest nad zákonem. Víra je, že největší výzvou je sledovat a udržovat dědictví otců a dědů a jejich úsilí.
Právě v roce 1863 se Albert Michler rozhodl založit továrnu na likéry v obci Buchsdorf ve Slezsku. Toto rozhodnutí bylo přijato proto, že na tomto novém území, Horním Slezsku v Rakousko-Uhersku, byla země plná vody a nabízela dostatek přírodních bylin a koření nezbytných pro výrobu likéru a lihovin.
Pineapple Mint Daiquiri
Ingredience:
60 ml Austrian Empire Navy Rum
30 ml čerstvé limetkové šťávy
15 ml cukrového sirupu
5 velkých kousků čerstvého řezaného ananasu
5 čerstvých lístků máty
Postup přípravy:
V koktejlovém šejkru rozmixujeme kousky ananasu, lístky máty a cukrový sirup po dobu 30–35 sekund.
Přidáme čerstvou limetkovou šťávu, rum a led a důkladně protřepeme.
Přecedíme do vychlazené sklenice na kupé, ozdobíme měsíčkem ananasu, kolečkem limetky a mátovým jarem.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.