Podněcující vůně pomeranče, karamelu, crème brulé a vanilky s tóny mahagonu a aromatického dřeva Bay Rum, které divoce roste v Západní Indii.
Chuť
Komplexní, plná a hladká kořenitá chuť s nádechem pomeranče, krémové vanilky a citronu s tóny z dubových sudů té nejlepší kvality.
Závěr
Bohaté a krémové s tóny z počáteční chuti, které postupně přecházejí v dlouhou dochuť.
Barva
Tmavě červený mahagon.
La Galante
Non Plus Ultra La Galante je pojmenován po Kolumbově lodi Santa Maria La Galante, kterou vedl, když objevil St. Croix a Západní Indii.
Tato exkluzivní směs limitované edice je vyrobena master distillerem s těmi nejlepšími kapkami ze západní Indie a Střední Ameriky.
Každý jednotlivý sud je pečlivě vybírán, aby se vytvořila špičková vyzrálá směs, která zachycuje podstatu Západní Indie a flóru ostrovů.
Vše od fasetované karafy až po tmavě červenou mahagonovou záři a celý zážitek z degustace neponechává nic náhodě.
Příběh
Když mladý dánský lékárník Albert Heinrich Riise opouštěl svou domovinu a vydával se na dlouhou cestu do Dánské Západní Indie, netušil, že dá světu jeden z nejlepších rumů. V roce 1838 se usídlil na ostrově Saint Thomas, který dnes patří k americkým Panenským ostrovům, a o rok později si tu otevřel malou apotéku. A i když díky svému obchodnickému talentu prodával kde co, farmacie zůstala jeho vášní. Z cest si vozil bylinky a z nich vyráběl kosmetické a léčivé přípravky a alkohol. Zpočátku ale ne k vnitřnímu užití. V Západní Indii se tehdy vyráběl rum, kterému se přezdívalo Devil Killer. Díky přibližně 70% obsahu alkoholu vypálil totiž člověku díru do krku až po podrážky. A. H. Riise ho míchal s hořkými lihovinami a úspěšně nabízel jako lék na žaludeční nevolnosti. Víceméně náhodou se mu také podařilo vyrobit jeden z nejlepších rumů na trhu a získat hned několik ocenění. To už bylo jasné, že jeho lahůdky si člověk mnohem lépe vychutná zdravý. Destilérka A. H. Riise navazuje na dědictví svého zakladatele a řadu rumů stále vyrábí podle původních receptur. Rumy z její produkce jsou známé svým sladkým, výrazně ovocným chuťovým profilem a patří k těm nejoblíbenějším. Nejlepší věci jsou někdy dílem náhody. Za tuhle vděčíme farmacii.
La La La Galante
Ingredience:
50 ml AHR NPU La Galante
15 ml Campari
5 ml bílého portského vína
25 ml Vermouth
střik Orange Bitters
2 střiky Angostura Bitters
Postup přípravy:
Všechny ingredience si odměříme do míchací sklenice na led.