Broskve a mléčná čokoláda naslednové máslovým karamelem, pečeným vánočním kořením
Chuť
Mléčná čokoláda, mandle, pomeranč v bohaté a krémové chutí končící něčím, co připomíná taniny z šálku čaje
Závěr
Perník s pomerančovou polevou
Black Edition
Rum A.H. Riise Non Plus Ultra Black Edition je limitovanou edicí a patří k nejlepším a nejexkluzivnějším verzím mistrovského rumu Non Plus Ultra s průměrnou dobou zrání 25 let.
I tento rum dostal název (po původním produktu Non Plus Ultra), který byl inspirován herkulovský vyjádřením hranice poznaného a nepoznaného světa. Zároveň však černá edice odkazuje i na speciální postup výroby zráním v nových dubových sudech se spáleným vnitřkem, které mu dodává nezvyklý charakter a fascinující temnou barvu. Tento exkluzivní a mimořádně luxusní rum zaujme kořeněnou a pečenou chutí s tóny čokolády, karamelu, vanilky, perníčků i pomeranče.
Je dalším mistrovským dílem ve světě rumů a ročně se vyrábí pouze v limitovaném množství 6000 lahví - stylových černých a elegantních lahvích.
Příběh
Když mladý dánský lékárník Albert Heinrich Riise opouštěl svou domovinu a vydával se na dlouhou cestu do Dánské Západní Indie, netušil, že dá světu jeden z nejlepších rumů. V roce 1838 se usídlil na ostrově Saint Thomas, který dnes patří k americkým Panenským ostrovům, a o rok později si tu otevřel malou apotéku. A i když díky svému obchodnickému talentu prodával kde co, farmacie zůstala jeho vášní. Z cest si vozil bylinky a z nich vyráběl kosmetické a léčivé přípravky a alkohol. Zpočátku ale ne k vnitřnímu užití. V Západní Indii se tehdy vyráběl rum, kterému se přezdívalo Devil Killer. Díky přibližně 70% obsahu alkoholu vypálil totiž člověku díru do krku až po podrážky. A. H. Riise ho míchal s hořkými lihovinami a úspěšně nabízel jako lék na žaludeční nevolnosti. Víceméně náhodou se mu také podařilo vyrobit jeden z nejlepších rumů na trhu a získat hned několik ocenění. To už bylo jasné, že jeho lahůdky si člověk mnohem lépe vychutná zdravý. Destilérka A. H. Riise navazuje na dědictví svého zakladatele a řadu rumů stále vyrábí podle původních receptur. Rumy z její produkce jsou známé svým sladkým, výrazně ovocným chuťovým profilem a patří k těm nejoblíbenějším. Nejlepší věci jsou někdy dílem náhody. Za tuhle vděčíme farmacii.